Омбудсман на Република България - Добра практика по прилагане на принцип Иновации и отвореност за промени - „Конкурс за майстори” , Община Трявна<br />

Добри практики

[1] 2 3
Добави във Facebook

Добра практика по прилагане на принцип Иновации и отвореност за промени - „Конкурс за майстори” , Община Трявна

Община Трявна прилага иновативно мислене при възстановяване на външния вид на една от къщите в града. Къщата – общинска собственост – е стара, традиционна за Трявна сграда, но изключително занемарена.

Градската управа решава да организира конкурс за майстори, които да предложат и реализират проект за възстановяване на традиционния вид на къщата (включително цялостна визия, мебели, вътрешна декорация, тавани и т.н.). След провеждане на конкурса, който привлича множество участници, са одобрени 5 майстори, като всеки от тях получава правото да декорира отделна стая в къщата.

В резултат от креативността и ентусиазма на избраните майстори къщата се превръща в истинско произведение на традиционното тревненско изкуство.

Иновативният начин за решаване на проблема и вкарването на конкурентен елемент при реализиране на проекта довежда до отлични резултати – къща, която с гордост се показва пред посетителите на града като образец на тревненската школа.