Омбудсманът Мая Манолова подкрепи инициативата „Зависимата независимост“, организирана от майките на деца с увреждания

„Много се надявам, че вече и представителите на институциите разбраха това, което знае всеки български гражданин, че исканията на протестиращите майки на деца с увреждания са абсолютно справедливи, че исканията на хората с увреждания са абсолютно справедливи и че е време реформата да бъде извършена. Българското общество, благодарение на протеста на

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Омбудсманът Мая Манолова и министър Николина Ангелкова се споразумяха за общи социални инициативи в туризма

Омбудсманът Мая Манолова и министър Николина Ангелкова се споразумяха за общи социални  инициативи  в туризма
24 октомври 2017 г.

Омбудсманът Мая Манолова и министърът на туризма Николина Ангелкова се споразумяха заедно да участват в общи социални инициативи в туризма. На работната среща при обществения защитник стана ясно, че двете институции възнамеряват да организират разяснителни кампании сред ученици от цялата страна, като съдействат български деца да преминат обучение за поведение в планината още този зимен сезон, както и на морето, преди следващия летен сезон.


Идеята е още в началото на зима 2017-2018 г., с помощта на експерти по планинско спасяване, на децата да бъдат представени основните правила за безопасност в планината. Омбудсманът и министърът на туризма предвиждат да съдействат и за организация на практически демонстрации за спасяване на хора в планински условия. Те се обединиха около тезата, че подобна съвместна дейност е изключително полезна и наложителна в навечерието на новия зимен сезон, тъй като правилата за оцеляване и минималното оборудване за излети или ски походи в планината не се изучават в училище, а подобни знания и умения често спасяват човешки живот.
 Обсъдена бе още възможността за подготовка на наръчници за безопасност. Манолова и Ангелкова се уточниха да работят заедно и за осигуряване на възможност на все повече български деца, включително и от социално слаби семейства, да имат възможност да практикуват зимни спортове още този сезон.


Тема на работната среща бяха също осигуровките на сезонните работници, къмпингуването през летния сезон и лифтовете през зимния.


Омбудсманът Манолова подчерта, че основно е намирането на баланс между интересите на туристите, концесионерите, инвеститорите и природозащитните организации. Министър Ангелкова на свой ред увери, че осигуряването на широка обществена подкрепа за политиките в туризма е водещ принцип в работата на Министерството на туризма.