Омбудсманът подкрепи петицията на българските пенсионери за падане тавана на пенсиите

„Аз съм тук да заявя своята подкрепа към петицията на организациите на възрастните хора за отпадане на параграф 6 от Кодекса за социално осигуряване (КСО)“. Това заяви омбудсманът Мая Манолова днес при участието си в заседанието на парламентарната комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, на което бе обсъ

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Омбудсманът Мая Манолова свиква кръгла маса за защита на децата, жертви на насилие, подготвя законодателни промени

Омбудсманът Мая Манолова свиква кръгла маса за защита на децата, жертви на насилие, подготвя законодателни промени
14 май 2018 г.

Омбудсманът Мая Манолова свиква обществена дискусия на тема „Насилието над деца: правни аспекти на превенцията, разпознаването, докладването, отговора и интервенциите от страна на институциите в България“.


 Събитието ще се проведе утре, 15 май 2018 г., от 11.00 часа в институцията на омбудсмана – гр. София, ул. „Георг Вашингтон“ № 22.


Кръглата маса има за цел да събере на едно място институциите, професионалистите и гражданските организации, които работят в сферата за защита правата на децата, за да бъде обсъдена ситуацията в страната от гледна точка на действащите международни стандарти и българското законодателство в областта за закрила на децата от всички форми на насилие.


След проведените дискусии и представените правни анализи ще бъде изготвен доклад с конкретни препоръки за промени в законодателство за създаване на ефективни гаранции за защита правата на децата, жертви или свидетели на насилие. Докладът ще бъде предоставен на законодателната и изпълнителна власт за вземане на конкретни мерки.


Във форума ще участват заместник-министрите на труда и социалната политика Росица Димитрова, на образованието и науката Деница Сачева, на правосъдието Десислава Ахладова, Даниела Машева – член на Висшия съдебен съвет, Камелия Димитрова – секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, експерти и представители на УНИЦЕФ в България, Национална мрежа за децата, Фондация „Асоциация Анимус“, Фондация П.У.Л.С., Институт по социални дейности и практики и др.