Омбудсманът Мая Манолова и „златните момичета“ от ансамбъла по художествена гимнастика ще дарят топла храна на бедни хора

На 17 декември 2018 г., понеделник, „златните момичета“ от националния ансамбъл по художествена гимнастика, заедно с омбудсмана Мая Манолова ще открият от 11.30 часа в двора на православен храм „Св. Св. Кирил и Методий“ /ул. „Георг Вашингтон“ № 47, на Женския пазар/ социална кухня „Не хаби – дари“.

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Омбудсманът Мая Манолова съдейства на Мария от Димитровград да сбъдне мечтата си за електрическа инвалидна количка

Омбудсманът Мая Манолова съдейства на Мария от Димитровград да сбъдне мечтата си за електрическа инвалидна количка
29 ноември 2018 г.

Видео от посещението на омбудсмана в дома на семейството тук: https://youtu.be/6c54F1JBzJ8


Омбудсманът Мая Манолова се срещна днес в гр. Димитровград с 29-годишната Мария Иванова, на която съдейства за осигуряването на електрическа инвалидна количка. Така мечтата на младата жена да излезе от дома си вече ще стане реалност. От близо 2 години Мария не е напускала сама жилището си, защото нейната „рингова“ инвалидна количка е твърде тежка.


Семейството на момичето не разполага със средства за закупуване на моторизираното помощно средство, затова димитровградската общественост стартира кампания за събирането на необходимата сума.


Омбудсманът се свързва със специализирана фирма за предоставяне на медицински изделия, помощни средства и приспособления за хора с увреждания, която с готовност откликва на молбата и осигурява моторизираната количка, дарявайки нова количка и разликата от събраната сума до стойността й.


Манолова пожела късмет на Мария и обеща да излязат заедно на разходка в някой от красивите паркове на Димитровград.