Омбудсманът Мая Манолова ще участва в дискусия по проблемите на земеделските кооперации

Утре, 17 януари 2019 г., от 10.50 часа омбудсманът Мая Манолова ще вземе участие в дискусия по актуалните проблеми на земеделските кооперации на годишния семинар на Националния съюз на земеделските кооперации в България. Събитието ще проведе в зала „Хармония“, хотел „Интернационал“, КК „Златни пясъци“, гр. Варна.

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Омбудсманът Мая Манолова посети болницата във Враца

Омбудсманът Мая Манолова посети болницата във Враца
19 декември 2018 г.

Омбудсманът Мая Манолова се срещна с работещите в родилното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев“ в гр. Враца, на връщане от втория ден от приемните на институцията във всички общини на Област Видин.


         „Тук съм по покана на лекарите и медицинските сестри, тъй като те се притесняват, че обещаният ремонт на родилното отделение се бави и може изобщо да не се осъществи“, обясни пред журналисти омбудсманът и допълни, че за последно е била в болницата преди два месеца. Тогава след разговор със здравния министър Кирил Ананиев стана ясно, че ще бъдат отпуснати 300 000 лева за ремонт на отделението, какъвто не е правен от 40 години насам.


            По-рано през деня тя се чу със зам.-министър Жени Начева, която я увери, че парите са планирани и ще бъдат преведени веднага, след като ръководството на болницата стартира процедура за обществена поръчка, избере се изпълнител и се започнат ремонтните дейности.


        „Не знам колко още време му трябва на директора на болницата, за да започне един ремонт, който е обещан, който е нужен и спешен. Колко време му трябва да започне една обществена поръчка“, попита Манолова. По-късно тя се срещна с  директора на болничното заведение Евгени Любенов, който я информира, че документите са в напреднал стадий и до месец поръчката ще бъде пусната.