Омбудсманът Мая Манолова към ЦИК: За честни избори-и контролно броене на машинния глас

Омбудсманът Мая Манолова изпрати писмо до председателя и членовете на Централната избирателна комисия, в което обръща внимание на опасения на граждани относно възможни проблеми при произвеждане на машинното гласуване и отчитането на резултатите от него на предстоящите избори за Европейски парламент.

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Студенти от УНСС ще стажуват в институцията на омбудсмана

Студенти от УНСС ще стажуват в институцията на омбудсмана

17 октомври 2016 г.


Омбудсманът Мая Манолова и ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев подписаха днес споразумение за сътрудничество между двете институции.


„Документът ще даде възможност на студентите от УНСС да се запознаят отблизо с работата на институцията омбудсман, а оттам и с по-голямата тема за защита правата на българските граждани. Повярвайте ми, днес те са много накърнени и от местната, и от централната администрация, от монополните дружества и силните на деня, така че каузата за защита на техните права може да бъде подета и от младите хора“, каза омбудсманът Мая Манолова.
       „В споразумението двете страни изразяваме съгласие, в условия на трайно партньорство и взаимноизгодно сътрудничество, да осъществяваме съвместна дейност по провеждането на студентски стажове в институцията на омбудсмана, изцяло съобразени с учебната програма и различните специалности на студентите от УНСС“, подчерта ректорът на УНСС проф. Статев.


       На подписването на документа присъстваха още заместник-омбъдсманът д-р Диана Ковачева, членовете на Ректорския съвет и деканът на Юридическия факултет доц. Живко Драганов.