Четвъртото издание на кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ стартира на Благовещение с ято бели гълъби

„На днешния ден, на големия християнски празник Благовещение, заедно с лицата на компанията, с партньорите, с благословението на Негово Светейшество, даваме старт на четвъртото издание на кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Денят е прекрасен, слънчев, зареден с енергия, с топлина, с прераждащата сила на пролетта, което ни

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Заместник-омбудсманът Диана Ковачева закичи с мартенички холандски студенти

Заместник-омбудсманът Диана Ковачева закичи с мартенички холандски студенти
2 март 2018 г.

         Заместник-омбудсманът Диана Ковачева посрещна днес в институцията група студенти по право и публична администрация от университета в Гронинген, Холандия. Още с влизането им, тя ги закичи с традиционна за България мартеничка, с пожелание за здраве, успех и късмет.


      Доц. Ковачева разказа на младежите как функционира институцията на българския омбудсман, която е създадена по модел на холандската. По думите й, доверието на гражданите към обществения защитник се е увеличило значително в сравнение с 2015 г.


        „Всяка втора препоръка до органите на местната и държавната власт е изпълнена, а броят на жалбите расте постоянно“, подчерта зам.-омбудсманът.

         Тя им разказа и за Националната кампания на омбудсмана Мая Манолова „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се организира за трета поредна година. Студентите бяха впечатлени от идеята за подпомагане на възрастните хора с парични средства и хранителни продукти за един от най-светлите празници.