Четвъртото издание на кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ стартира на Благовещение с ято бели гълъби

„На днешния ден, на големия християнски празник Благовещение, заедно с лицата на компанията, с партньорите, с благословението на Негово Светейшество, даваме старт на четвъртото издание на кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Денят е прекрасен, слънчев, зареден с енергия, с топлина, с прераждащата сила на пролетта, което ни

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Омбудсманът Мая Манолова и дечица ще боядисат 500 яйца на Велики четвъртък

Омбудсманът Мая Манолова и дечица ще боядисат 500 яйца на Велики четвъртък

4 април 2018 г.

    Утре, 5 април 2018 г, от 11.30 часа омбудсманът Мая Манолова и 50 малчугани от неделното училище към столичния храм „Рождество Христово“    / кв. „Младост III“, бул. „Филип Аврамов“ – срещу бившето „Патиланци“/ ще боядисват великденски яйца и така ще спазят традицията за Велики четвъртък.


          Петстотин писани яйца ще бъдат раздадени от малчуганите на възрастни и социално слаби хора в квартала, като събитието е част от Националната кампания на омбудсмана „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, насочена към пенсионерите.


          Боите, с които ще се украсяват яйцата, са закупени специално в подкрепа на каузата „Спаси икона“, чрез която децата от неделното училище събират пари за свои онкоболни връстници.


Омбудсманът Мая Манолова ще отчете резултатите от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се организира за трета поредна година под нейния патронаж. Инициативата традиционно набира парични средства и трайни храни за българските пенсионери, които няма да получат великденска надбавка от 40 лв. Тази година определеният от правителството минимален праг е до 321 лв.


Банковата сметка, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, е в УниКредит Булбанк, с титуляр Български Червен кръст:


        IBAN: BG53UNCR70001522802795


        Банков код: UNCRBGSF        Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС        Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –


        www.redcross.bg


Набраните средства ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите, определени по списъци на НОИ, ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна. / Кои са те тук: https://goo.gl/L7QZRg /


Възрастните хора вече могат да получават своите ваучери с месечната си пенсия в централните пощенски клонове по места. От тази седмица, със съдействието на социалния патронаж по общини, започна и раздаването на събраните хранителни продукти на социално слаби и бедни хора.


Списъците на пенсионерите, които ще получат ваучери ще бъдат публикувани на Интернет страницата на Омбудсмана и Български Червен кръст, на два транша – преди Великден и преди Гергьовден.