Позиция на Омбудсмана Мая Манолова във връзка с подзаконовата нормативна уредба по Закона за хората с увреждания

Позиция на омбудсмана Мая Манолова по публикуваните за обществено обсъждане от 22 февруари 2019 г. проекти на Правилник за прилагане на новия Закон за хората с увреждания и на Проекта на Методика за извършване на индивидуална оценка на потребностите.

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Омбудсманът Мая Манолова посети болницата във Враца

Омбудсманът Мая Манолова посети болницата във Враца
19 декември 2018 г.

Омбудсманът Мая Манолова се срещна с работещите в родилното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев“ в гр. Враца, на връщане от втория ден от приемните на институцията във всички общини на Област Видин.


         „Тук съм по покана на лекарите и медицинските сестри, тъй като те се притесняват, че обещаният ремонт на родилното отделение се бави и може изобщо да не се осъществи“, обясни пред журналисти омбудсманът и допълни, че за последно е била в болницата преди два месеца. Тогава след разговор със здравния министър Кирил Ананиев стана ясно, че ще бъдат отпуснати 300 000 лева за ремонт на отделението, какъвто не е правен от 40 години насам.


            По-рано през деня тя се чу със зам.-министър Жени Начева, която я увери, че парите са планирани и ще бъдат преведени веднага, след като ръководството на болницата стартира процедура за обществена поръчка, избере се изпълнител и се започнат ремонтните дейности.


        „Не знам колко още време му трябва на директора на болницата, за да започне един ремонт, който е обещан, който е нужен и спешен. Колко време му трябва да започне една обществена поръчка“, попита Манолова. По-късно тя се срещна с  директора на болничното заведение Евгени Любенов, който я информира, че документите са в напреднал стадий и до месец поръчката ще бъде пусната.