Омбудсманът Мая Манолова отново на съд с „Топлофикация София“ ЕАД

Утре, 18 февруари 2019 г., от 10.00 ч. омбудсманът Мая Манолова ще се яви на заседание в Административен съд София-град, след като на 4 февруари т.г. делото по жалба на Манолова срещу решение на изпълнителния директор на „Топлофикация София“ ЕАД, с което й бе отказан достъп до обществена информация, беше отложено.

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Сурвакари полазиха омбудсмана Мая Манолова за Василица

Сурвакари полазиха омбудсмана Мая Манолова за Василица
14 януари 2019 г.

Сурвакари от ОУ „Никола Вапцаров“ в с. Селановци /област Враца/ полазиха омбудсмана днес по повод ромската Нова година – Василица. Учениците пресъздадоха традицията на празника чрез българския и ромски фолклор.


Идеята за гостуването при омбудсамна Мая Манолова за поредна година бе на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“.

         „Ние Ви пожелаваме толкова много щастие и богатство на трапезата, колкото е голямо нашето землище, което е най-голямото в България“, пожела директорката на училището г-жа Петя Русинова и разказа, че в тяхното училище в сговор и разбирателство учат 153 деца – 50% роми и 50% българи.


Омбудсманът и екипът й бяха сурвакани за здраве и успехи през Новата 2019 г., а пък сурвакалите както си му е редът, получиха вкусни лакомства и подаръци.„Благодарим много, Вие сте страхотни, очарователни, талантливи, предполагам и отличници в училище. Сигурна съм, че след това наричане нашата година ще бъде прекрасна, успешна и здрава“, каза омбудсманът и обеща, че в края на учебната година ще отиде на място да провери дали действително учениците са се справили добре в училището. 


Тържеството се проведе в откритата на 17 декември от омбудсмана социалната кухня за хора, изпаднали в нужда, в двора на столичния православен храм „Св. Св. Кирил и Методий“ и зарадва стотиците дошли да се стоплят с топла супа.


Видео от събитието в Социалната кухня тук: https://www.youtube.com/watch?v=E-Bz33gizLc