Омбудсманът Мая Манолова: Хакерската атака е арогантен акт срещу правата на гражданите

„Държавата е длъжна да защити правата на 5 млн. граждани и това трябва да се случи в максимално бърз срок. Като омбудсман изразявам силната си тревога от тежките последствия, до които може да доведе хакерската атака срещу базата данни на Националната агенция за приходите“. Това заявява в своя позиция омбудсманът Мая Манолова по повод осъществения д

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Обудсманът откри горещ телефон за хората с увреждания

Обудсманът откри горещ телефон за хората с увреждания
21 януари 2019 г.
      Омбудсманът Мая Манолова обяви гореща телефонна линия  0883 462 310 за всички хора с увреждания, които имат въпроси  във връзка с  реформите в социалната сфера, влезли в сила от началото на 2019 г.

 „Тази линия ще бъде отворена докато е необходимо, надявам се това да е до средата на м. февруари, когато ще бъде абсолютно ясно кои от хората с увреждания трябва да подават заявления, кои не трябва да подават заявления, как ще получат по-високата финансова подкрепа, как ще получат лични асистенти, защото има опити за бойкот и неизпълнение.“ Това каза омбудсманът Манолова в сутрешния блок по bTV.


Тя обясни, че откриването на горещия телефон е провокирано от безпокойството й  от начина, по който стартира реформата за хората с увреждания и в прилагането й от служителите на Министерството на труда и социалната политика.   


„Много моля социалното министерство да не си мие ръцете със закона, да не си мие ръцете с промените и с реформите. Обстоятелството, че хората не си получиха по-високите финансови надбавки от началото на м. януари т.г. е в резултат на лошата работа на администрацията“, категорична бе Манолова.


Омбудсмаонът припомни, че преди дни изпрати остра препоръка до социалния министър Бисер Петков и неговия екип, именно с настояване да предоставят полагаемата финансова помощ за хората с увреждания, както и всички необходими разяснения, така че да не остане никой ощетен или не разбрал правата си.