Омбудсманът Мая Манолова: Хакерската атака е арогантен акт срещу правата на гражданите

„Държавата е длъжна да защити правата на 5 млн. граждани и това трябва да се случи в максимално бърз срок. Като омбудсман изразявам силната си тревога от тежките последствия, до които може да доведе хакерската атака срещу базата данни на Националната агенция за приходите“. Това заявява в своя позиция омбудсманът Мая Манолова по повод осъществения д

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Омбудсманът Мая Манолова в Световния ден за борба с рака: Прегледахте ли се? Зарежете всичко и го направете!

Омбудсманът Мая Манолова в Световния ден за борба с рака: Прегледахте ли се? Зарежете всичко и го направете!
4 февруари 2019 г.

В Световния ден за борба с рака – 4 февруари,  Омбудсманът Мая Манолова подкрепи кампанията на Специализираната болница по онкология за борба с болестта под наслов „Продължаваме“. Тя стана възможна благодарение на съвместните и безвъзмездни усилия на редица български творци и професионалисти. Сред тях са имената на галериста Бистра Стойчева, композитора Евтим Чакъров, музиканта Стефан Илчев, поетесата Маргарита Петкова, художника Димитър Анастасов и певицата Тони Димитрова.


„Сигурна съм, че след като такива хора са застанали зад кампанията, тя ще изпълни своята мисия, да подкрепи хората с онкологични заболявания и техните близки като не просто им даде повече знания за болестта, но и съпричастност, емоционална подкрепа, кураж и смелост да се борят с болестта“, каза омбудсманът.
Манолова изрази надежда, че тази кампания ще привлече вниманието на обществеността към проблемите на онкоболните, но обърна специално внимание за необходимостта от профилактика.


„Използвам всеки един случай, свързан с онкологичните заболявания, за да попитам и да подсетя – прегледахте ли се?! Яко през последните 6 месеца или една година не сте били на профилактичен преглед, направете го сега. Зарежете всичко друго и го направете сега. Защото, ако доскоро диагнозата рак звучеше като присъда, вече не е така, благодарение на постиженията на медицината, но и благодарение на профилактиката и на ранната диагностика. Всичко е лечимо и възможно стига да бъдат предприети действия навреме и благодарение на невероятните лекари, които има в България“, подчерта Мая Манолова.


Тя допълни, че и като човек, и като омбудсман има ангажимент да подкрепя гражданите в тяхното право на своевременна, качествена и съвременна медицинска помощ.


„Винаги използвам случая да се обърна към тези, които ръководят здравеопазването – не забравяйте това, че българските граждани имат право на най-доброто, модерно и съвременно лечение. Като омбудсман ще стоя зад всички пациенти и ще се намесвам във всички случаи, в които се вземат решения, отнасящи се до пациентите и особено до онкологично болните пациенти на България“, отсече общественият защитник.