СОЦИАЛНАТА КУХНЯ НА ОМБУДСМАНА В МЕДИИТЕ - 2

От 17 декември 2018 г. по инициатива на омбудсмана Мая Манолова и с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в двора на столичния православен храм „Св. Св. Кирил и Методий“ е изградена отопляема шатра, в която се помещава социалната кухня „Не хаби – дари“.

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Омбудсманът Мая Манолова се среща с протестиращите медицински специалисти

Омбудсманът Мая Манолова се среща с протестиращите медицински специалисти
6 март 2019 г.
    Утре, 7 март 2019 г., от 13.00 часа омбудсманът Мая Манолова организира среща по искане на протестиращите медицински специалисти, която ще се състои в институцията/ гр. София, ул. Георг Вашингтон“ № 22/.

     
Поводът са протестите на 1 март т.г. в цялата страна на медицински сестри, акушерки, лаборанти и рехабилитатори, които настояха за промяна в заплащането, условията на труд и статута на лечебните заведения.                                                                 Техните искания са стартово възнаграждение от две минимални работни заплати, регулиране на работното време, заплащане на извънредния труд и др.

  Специалистите по здравни грижи алармират, че здравеопазването е в „клинична смърт“ и изискват незабавни и спешни държавни мерки за неговото оздравяване.