След среща при омбудсмана Мая Манолова: Агенцията по вписванията и адвокати от Фейсбук общността най-после ще работят заедно за гражданите

След среща организирана от омбудсмана Мая Манолова в институцията, поискана от адвокати от Фейсбук общността на българските адвокати /ФОБА/, с Министерството на правосъдието и Агенцията по вписванията за проблеми, свързани с работата на Търговския регистър, стана ясно, че: до края на годината ще бъде готов новият сайт на Търговския регистър, което чувствително ще оптимизира и улесни достъпа на адвокати и граждани; на тестването на новия портал бяха поканени адвокатите от ФОБА, така че на място да се вземат предвид евентуални слабости при работа с него.

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Омбудсманът Мая Манолова ще посети утре гр. Плевен и с. Гложене, община Тетевен

Омбудсманът Мая Манолова ще посети утре гр. Плевен и с. Гложене, община Тетевен
14 март 2019 г.

Омбудсманът Мая Манолова ще посети утре, 15 март 2019 г.,  гр. Плевен и с. Гложене, Община Тетевен, след като бе сезирана с жалби на граждани по конкретни казуси.


В 12.15 ч. ще посети г-жа Снежи Кежева, която е на инвалидна количка и живее сама, без асистентска подкрепа след внезапната смърт на съпруга й. Адрес – гр. Плевен, ЖК „Дружба“, бл. 424, вх. Д, ап. 3.


Припомняме, че по идея на г-жа Кежева през 2016 г. Мая Манолова стартира националната кампания „Великден за всеки“, след като жената я сигнализира във Фейсбук, че няма да получи великденска надбавка, тъй като пенсията й надхвърля с 1.00 лев минимума от 300 лева – необходимо условие, срещу което правителството отпуска помощта.


Сега отново чрез Фейсбук г-жа Кежева потърси съдействие за назначаване на жизнено необходимия й асистент, защото не може сама да се справя с ежедневните си нужди.


          По-късно омбудсманът ще се срещне с кмета по европроекти и хуманитарни дейности Стефан Милев във връзка с казуса на плевенчанката.


От 14.00 ч. общественият защитник ще изнесе открит урок на тема: „Дейността и функциите на омбудсмана“ в Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, адрес - ул. „Сан Стефано“ № 30.


В 17.00 часа омбудсманът ще посети с. Гложене, Община Тетевен по сигнал от Сдружение за възраждане и европейско развитие на с. Гложене.


Жителите настояват за предприемане на мерки срещу некачественото изпълнение на изграденото пречиствателното съоръжение за отпадни води и канализационната и водопроводна мрежи.