Доц. Диана Ковачева дискутира проблемите на децата у нас по време на СОVID-19 в онлайн среща с колегите си от ENOC

Омбудсманът Диана Ковачева днес взе участие в онлайн среща, организирана от Европейската мрежа на омбудсманите за деца (ENOC), на тема предизвикателствата пред децата по време на COVID-19. В изказването си доц. Ковачева подчерта, че у нас зачестяват случаите на деца в риск заради COVID кризата.

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Омбудсманът Мая Манолова раздаде на социално слаби и възрастни хора от Стара Загора 500 пакета с храна от кампанията „Великден за всеки“

Омбудсманът Мая Манолова раздаде на социално слаби и възрастни хора от Стара Загора 500 пакета с храна от кампанията „Великден за всеки“

Пред Катедрален храм „Св. Николай Чудотворец“ в града на липите днес Омбудсманът Мая Манолова, заедно със старозагорския митрополит Киприан и местния обществен посредник Надежда Чакърова-Николова, раздаде на социално слаби и възрастни хора 500 пакета с храна, събрани от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Инициативата се организира от Манолова за четвърта поредна година в подкрепа на възрастните хора, които няма да получат правителствената надбавка от 40 лв. за празника, тъй като пенсиите им надвишават с малко прага от 348 лв.


„Благодаря на Негово светейшество българския патриарх Неофит, който благослови кампанията за Великден и през тази година. Българската православна църква е мой уважаван партньор и заедно наистина успяхме да стигнем до хиляди нуждаещи се. Благодаря на Негово преосвещенство, който е тук и подкрепя също кампанията – митрополит Киприан. Неслучайно сме в двора на Катедралния храм „Св. Николай Чудотворец“. Благодаря на омбудсмана на Стара Загора, която с енергия, ентусиазъм и сърце се включи в кампанията и разбира се, на моите колеги – младите омбудсмани и техните съученици, на всички доброволци, сред които и  тези от НАРД към читалище "Родина" и МОС, за техния безвъзмезден труд и на техните добри сърца, благодарение на енергията, която вложиха успяхме да съберем хранителни продукти, закупени и от граждани на Стара Загора“, каза омбудсманът.


Манолова подчерта, че най-големият подарък, който един човек може да направи за себе си и семейството си е когато купи храна за друг- нуждаещ се, който няма възможност да напълни великденската си трапеза.


„Община Стара Загора е наш партньор вече четвърта година. Благодарение на общите ни усилия ще успеем да достигнем до хиляди възрастни хора. Днес тук ще раздадем 500 пакета. Ваучерите ще бъдат раздадени след Великден за следващия светъл празник Гергьовден“, разясни омбудсманът.


Тя заяви, че има още малко време и призова всички, които искат да подпомогнат трапезата на пенсионер, да го направят по банковата сметка на кампанията или чрез SMS на 1255.