Омбудсманът Мая Манолова ще внесе другата седмица законопроекта за съсловните организации на медицинските специалисти в НС

„Промените в Закона за съсловните организации на медицинските специалисти, които предлагаме са възможност за създаване на съсловни организации на регулираните медицински професии в здравеопазването. Задължителност на членството, защото става дума за регулирани професии и изисквания и критерии за представителност на тези съсловни организации, тъй ка

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Омбудсманът Мая Манолова внася в Народното събрание Закона за личния фалит

Омбудсманът Мая Манолова внася в Народното събрание Закона за личния фалит
31 юли 2019 г.

Днес, 31 юли 2019 г., в 11.00 часа омбудсманът Мая Манолова внася в Народното събрание Законопроект за несъстоятелността на физическите лица, т. нар. личен фалит.

                                                                                                                                                                                              

Законопроектът може да видите тук

Мотивите тук    

Предварителна оценка на въздействието тук

       България е единствената държава в Европейския съюз, в която липсва законодателна уредба за несъстоятелност на физическите лица, като същевременно страната ни се наражда в топ 5 по лоши кредити в Европа.


Същевременно според нова евродиректива България трябва да приведе законодателството си в съответствие с разбирането за „втория шанс“ и с развиването на културата за разсрочване на дългове, от която полза ще имат както кредиторите, така и хората, изпаднали в несъстоятелност.


Манолова ще представи законопроекта заедно с млади предприемачи, представители на стартъп асоциацията у нас.