Омбудсманът Диана Ковачева връчи двете специални награди на церемонията „Лекар на годината 2019“

Омбудсманът Диана Ковачева връчи двете специални награди на тържествената церемония „Лекар на годината 2019“, която по традиция се организира от Българския лекарски съюз в навечерието на 19 октомври по повод Деня на българския лекар.

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Институцията на омбудсмана подкрепи Европейския ден без загинали на пътя

Институцията на омбудсмана подкрепи Европейския ден без загинали на пътя
26 септември 2019 г.

           Институцията на омбудсмана подкрепи Европейския ден без загинали на пътя, който през тази година се провежда на 26 септември под мотото „Обичам семейството си! Да го запазим на пътя!“


         Инициативата се организира за четвърти път от Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ, а със съдействието на Европейската комисия се реализира в рамките на Европейската седмица на мобилността чрез проект EDWARD (European Day Without A Road Death).


Целта на ТИСПОЛ е поне за ден броят на загиналите на пътя да стане нула, а в дългосрочен план - постигане на трайно и постоянно намаляване на смъртните случаи, тежките инциденти и травмите при пътно-транспортни произшествия.         

         Институцията на омбудсмана поощрява всяка дейност, която насърчава културата за пътна безопасност и обръща внимание, че само миг невнимание може да доведе до излишен риск и необратими последствия. Нека да бъдем по-разумни и по-отговорни на пътното платно - и като водачи на превозно средство, и като пешеходци!


Всеки, който желае европейските пътища да станат по-безопасни може да се присъедини към проекта или да разбере повече за инициативата тук: https://projectedward.eu/bg/