Омбудсманът Диана Ковачева пита ВСС кога ще заработи електронното правосъдие

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев с питане на какъв етап е процесът по въвеждане на електронното правосъдие у нас и кога то ще заработи на пълен капацитет.

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Омбудсманът Диана Ковачева връчи двете специални награди на церемонията „Лекар на годината 2019“

Омбудсманът Диана Ковачева връчи двете специални награди  на церемонията „Лекар на годината 2019“
18 октомври 2019 г.

Омбудсманът Диана Ковачева връчи двете специални награди на тържествената церемония „Лекар на годината 2019“, която по традиция се организира от Българския лекарски съюз в навечерието на 19 октомври по повод Деня на българския лекар.


Доц. Ковачева отличи д-р Илиян Траянов от МБАЛ – Пазарджик и неговия екип, които самоотвержено връщат към живота родилка, изпаднала в кома и д-р Елиас Хаддад от Горна Оряховица, който при екстремни обстоятелства, по време на буря, извършва операция на фенер.


„Омбудсманът се бори за основните права на човека, а лекарите за две от най-ценните права – правото на живот и правото на здраве. На омбудсмана му отива да връчи точно тези награди - на двама съвременни герои, които са превърнали професията си от работа в своя съдба и призвание“, каза общественият защитник за двамата отличени.


Награда на Българския лекарски съюз, посветена на инициативата „Добрата дума лекува“, част от националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева, бе за д-р Здравко Пенков от Сливен, за който в централата на съсловната организация са получени стотици благодарствени писма.


Началникът на Клиниката по кардиохирургия при УМБАЛ „Света Марина“ – Варна проф. д-р Пламен Панайотов бе удостоен с отличието „Лекар на годината 2019“.


БЛС връчи награди в още 4 категории – за „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ бяха отличени проф. Диян Малушев, д-р Никола Боянов и проф. Ивайло Търнев.


За 2019 г. в категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ бяха наградени проф. Юлиан Райнов, проф. Иван Дечев и проф. Николай Младенов.


Проф. Любомир Алексиев, проф. Борислав Китов и д-р Атанас Пелтеков получиха приза за „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“.


 „Ти си нашето бъдеще“ – наградата за младите медицински надежди на България“ бе за д-р Илко Костурков, д-р Асен Асенов, д-р Явор Асьов и д-р Михаил Вулджев.
На събитието присъстваха здравният министър Кирил Ананиев и неговите заместници Жени Начева, Светлана Йорданова и д-р Бойко Пенков, председателят на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова, депутати, директори на болници, представители на академичната общност,  учени, професори и доценти, стоматолозите, фармацевтите, сдруженията на частните, общински областни и университетски болници, пациентски организации, БЧК  и др. партньори на Лекарския съюз.