Омбудсманът Диана Ковачева пита ВСС кога ще заработи електронното правосъдие

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев с питане на какъв етап е процесът по въвеждане на електронното правосъдие у нас и кога то ще заработи на пълен капацитет.

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Омбудсманът Диана Ковачева участва в откриването на изложенията в хранително-вкусовия и хорека секторите

Омбудсманът Диана Ковачева участва в откриването на изложенията в хранително-вкусовия и хорека секторите
6 ноември 2019 г.

По покана на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите омбудсманът Диана Ковачева участва в откриването на традиционните български изложения в хранително-вкусовия и хорека секторите – Булпек,  Месомания, Светът на млякото, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и #RETAIL SHOW 2019.


„За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод откриването на вече превърналите се в традиция български изложения в хранително-вкусовия и хорека секторите. Особено ми е приятно, че някои от тях като Булпек и Месомания вече се наложиха и се провеждат за 26-ти път“, отбеляза доц. Ковачева на откиването в в Интер Експо Център.


Тя изрази подкрепата си към  всички представители на хранително-вкусовия сектор за работата и усилията, които всеки ден полагат да развиват българското производство на световно ниво, за да могат потребителите да имат на трапезата си по-качествена и вкусна храна.


„През годините институцията на омбудсмана също не веднъж е срещала подкрепата на браншовите организации. Заедно сме реализирали редица благородни каузи и инициативи в полза на най-уязвимите групи в обществото и сме се борили за падането на ДДС върху дарените храни, защитавахме родния вкус пред Европейския парламент в кампанията срещу двойните стандарти при храните. Опитваме се да възпитаваме култура на хранене при младите хора“, подчерта общественият защитник.
Накрая Диана Ковачева пожела на всички участници в шестте изложения да срещнат нови бизнес-партньори, да стъпят на нови пазари и да спечелят още клиенти, които да се радват на съчетанието между традиции, качество и новаторство в българското производство.


          Като признание за съвместната работа омбудсманът получи почетен плакет от председателя на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева.