Омбудсманът Диана Ковачева пита ВСС кога ще заработи електронното правосъдие

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев с питане на какъв етап е процесът по въвеждане на електронното правосъдие у нас и кога то ще заработи на пълен капацитет.

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Доц. Диана Ковачева заминава за среща на балканските омбудсмани в гр. Ниш, Република Сърбия

Доц. Диана Ковачева заминава за среща на балканските омбудсмани в гр. Ниш, Република Сърбия
7 ноември 2019 г.

Утре, 8 ноември 2019 г., доц. Диана Ковачева ще участва в среща на балканските омбудсмани, организирана от сръбския защитник на гражданите  Зоран Пашалич в гр. Ниш.В рамките на международната конференция: „Укрепване на капацитета на институцията и увеличаване на достъпността на омбудсмана за всички граждани“ доц. Диана Ковачева ще представи работата на българската институция, а Зоран Пашалич ще отчете резултатите от проект за повишаване достъпността до гражданите, живеещи в отдалечени сръбски общини.


Припомняме, че двамата омбудсмани изслушваха проблемите на български и сръбски граждани в обща приемна на територията на Република Сърбия в градовете Димитровград /Цариброд/ и Босилеград.Институцията на сръбския защитник ще представи пред балканските омбудсмани и състоянието на малцинствата в Сърбия, както и наблюдението си върху дейностите за борба с трафика на хора.


В последния панел на форума ще се дискутира укрепването на капацитета на омбудсманите в съответствие с Парижките принципи и принципите на Венецианската комисия – независимост, безпристрастност, прозрачност, плурализъм и максимално широк мандат при защита правата на човека.