Омбудсманът Диана Ковачева пита ВСС кога ще заработи електронното правосъдие

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев с питане на какъв етап е процесът по въвеждане на електронното правосъдие у нас и кога то ще заработи на пълен капацитет.

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Студенти от НБУ ще стажуват в институцията на омбудсмана

Студенти от НБУ ще стажуват в институцията на омбудсмана
25 ноември 2019 г.

 
   Омбудсманът доц. д-р Диана Ковачева и ректорът на Нов български университет проф. д-р Пламен Бочков днес подписаха споразумение за сътрудничество с цел провеждане на студентски стажове в институцията на обществения посредник.

„За нас е важно в институцията да идват млади хора с правозащитен интерес и на място да се запознаят с дейността, включително да влизат в приемната, където са реалните проблеми на гражданите, от първоизточника да чуят казусите, което е най-тежката част от работата на омбудсмана“, отбеляза доц. Ковачева.

         На подписването на документа присъства проф. д-р Екатерина Михайлова  – ръководител на Департамент „Право“ в НБУ.          С документа страните се споразумяха студентските стажове да се провеждат по утвърдена от омбудсмана на Република България програма до 45 работни дни, която ще бъде изцяло съобразена с учебния процес на студентите в НБУ.     

          Доц. Ковачева обеща следващата година да изнесе публична лекция по тема, предложена от проф. Михайлова и студенти.