Омбудсманът Диана Ковачева пита ВСС кога ще заработи електронното правосъдие

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев с питане на какъв етап е процесът по въвеждане на електронното правосъдие у нас и кога то ще заработи на пълен капацитет.

виж повече >

Новини

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Добави във Facebook

Сурвакари полазиха омбудсмана Диана Ковачева за Василица

Сурвакари полазиха омбудсмана Диана Ковачева за Василица
14 януари 2020 г.

 „Здравейте, мили сурвакарчета, добре дошли в институцията на омбудсмана! Прекрасно е, че съхранявате и пазите жива традицията и че предавате магията на Василица. Честита Нова година! Пожелавам Ви да сте успешни, да имате много шестици в училище, да развивате и другите си извънкласни таланти и интереси, да носите много радост на семействата си, но най-вече да бъдете живи и здрави“, с тези думи омбудсманът Диана Ковачева посрещна младите сурвакари от гр. Койнаре, които полазиха институцията по повод ромската Нова година.


Идеята за гостуването на четвъртокласниците от СУ „Христо Смирненски“ бе на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, който ежегодно организира Василица в институциите.


Малките гости пяха, сурвакаха и наричаха за здраве доц. Ковачева, а тя - според обичая ги дари с вкусни лакомства.
По време на празника бе припомнена легендата за закрилника на ромите - Банго Васил и за моста, който той възстановява, след разрушението му от Дявола, за да преминат ромите по него и да се спасят. Припомниха си, че този мост е символ на връзката и отношението, които трябва да градим помежду си като хора, без значение от етнос, религия, бит, език и култура.